Smart og kompakt platespillerpakke

Pro-Ject Juke Box S2

Smart og kompakt platespillerpakke

Det er ikke nødvendig å laste stua full av hifi og store høyttalere for å spille musikk. Noen ganger kan det holde med en platespiller og et par kompakte høyttalere så lenge platespillere har innebygget forsterker, og det er hele poenget med Juke Box S2.

Tekst: Håvard Holmedal (hh@upfeed.no)

Skal et anlegg først være kompakt bør det være i bra balanse. Det er et godt poeng for totalen at lydkilden, høyttalerne og forsterkeren er i noenlunde samme kvalitet, og står bra til hverandre. Dette kan du selvsagt fikse selv, men hvorfor ikke overlate til de hyggelige herrene i Pro-Ject å gjøre det for deg?

Kommer ferdig montert

En platespiller som er ment å kunne selges til absolutt alle må være lett å sette opp. På det punktet har Pro-Ject levert. Ferdig pakket opp er omtrent det eneste du behøver gjøre å sette på en plate, løfte armen til første spor og senke den langsomt. Har du før dette koblet til et par kabler mellom forsterkeren, som er innebygget i platespillere, og slått på strømmen, får du lyd. Forsøk å kjøpe høyttalere, forsterker, platespiller, pickup og kabler på flere forskjellige steder. Har du peiling på hvordan du gjør det, er det lett, har du aldri satt opp en platespiller før, tar det tid. Pickup, vekt, og antiskating justert og montert, og du behøver vel strengt tatt bare å montere støvdekselet.

Pickup fra den danske produsenten Ortofon sikrer lydkvaliteten.

Finnes i flere versjoner

De fleste har kanskje sett en rimeligere versjon av denne pakken. Da het den Juke Box E, og var en del enklere. Denne versjonen har fått bedre pickup, akryltallerken, spesielle dempeføtter som kobler platespilleren fra underlaget, og den har fått oppgradert finish og materialer. Pickup-en er en variant av OM-serien til Ortofon, men laget etter Pro-Ject sine spesifikasjoner.

Denne pakken kan fås i to forskjellige tresorter. Begge like fine, men det skal jo passe inn i stua, og det er vel slik at ekte treverk passer bedre inn i de fleste hjem enn pianolakkert hvitt eller svart. Eukalyptus eller valnøtt er valgene og de er riktig så fine. Jeg fikk for sikkerhets skyld tilsendt begge fra Pro-Ject. De er litt ivrige der i gården!

Alt du behøver av innganger finner du på baksiden av enheten.

Innebygget forsterker

Forsterkeren yter 50watt i hver kanal, og er innebygget i platespilleren. I tillegg til plater har enheten Bluetooth slik at du kan overføre lyd fra mobile enheter, og du har i tillegg en ekstra analog inngang for en musikkstreamer,

Platespiller med innebygget forsterker må selvsagt også ha et display

CD-spiller eller til og med TV-en din. For å se hva du holder på med er det et display på toppen av platespilleren.

Lekre høyttalere

Et system er ingen ting uten høyttalere. Det er kanskje litt overraskende at platespillerprodusenten Pro-Ject leverer med egenutviklede høyttalere, men de har faktisk hatt dette i sortimentet ganske lenge. I deres Box Design-serie har de nok å hente fra – både av bokhylle og gulvstående høyttalere. Jeg synes alltid de har laget ganske god lyd for pengene, og aldri forsøkt seg på noe de ikke klarer. Bedre å unngå feil enn å skjule dem. Høyttaleren heter Speaker Box S2, og er en mer seriøs konstruksjon enn du først avslører.

Lekre og velspillende høyttalere som er lette å plassere

Diskanten er en 25mm silkedome, og bassen/mellomtonen et 15cm element i glassfiber. De kan plasseres nær hvor som helst, på et par stativer, eller på en hylle /skjenk, men den liker seg noen cm fra veggen, og behøver litt luft rundt seg. Inne i en bokhylle med masse bøker rundt er ikke like ideelt.

Lyden er det aller viktigste

Med en platespiller med innebygget forsterker på den temmelig mikroskopiske størrelsen vi snakker om her, måtte selvsagt kobles til et par litt større høyttaler for en liten test. Den testen bestod forsterkeren overraskende bra, selv om den mangler litt kraft og tyngde når det blir mye bass og kompliserte lydspor. Forsterkeren er i tillegg passe detaljert, ganske åpen, og så lenge den ikke blir presset også en ganske engasjerende musikkgjengiver når den får prøve seg alene med kun en analog kilde inn. Med platespilleren koblet inn blir man overrasket over hvor mye og god lyd den lager i forhold til pris, men det er ikke noen highend-spiller vi har med å gjøre. Det hører du på den litt manglende tyngden, holografien og roen i lydbildet. Likevel er den detaljert og raffinert nok til at du kan glede deg over musikken, og det gjelder egentlig alle sjangre. Spilleren rusler like fornøyd fremover enten du setter på visepop/jazz eller om det er tungrock som står på menyen.

Konklusjon

Juke Box S2 er satt sammen for å spille finest mulig for pengene, og jeg tror det byr på noen utfordringer å gå fra butikk til butikk, kjøpe en platespiller her og et par høyttalere der, og håpe på at det blir bedre enn denne kombinasjonen. Det spiller fint og ikke minst musikalsk og innbydebde. Juke Box S2 er blitt et fint kompaktsystem som tar liten plass, og som spiller fint. Et perfekt anlegg i en mindre stue, arbeidsrommet eller en hybel.

 

Pris: 11.990.-

 

Importør: Neby Hi-Fi Concept

Link: www.neby.no

Karakter: 5

+

Fornuftig og smart satt sammen

Fin gjengiver av musikk

Veldig lett å sette opp

Fin diskant og mellomtone

Blir litt bassfattig

 

Upfeed mener: Juke Box S2 tar minimalt med plass, og låter mye finere enn du tror. Et veldig flott sammensatt kompaktsystem med stor lyd!

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *