Hodetelefonene vil logre av fryd 

Gadgets: iFI xDSD DAC/hodetelefonforsterker

Hodetelefonene vil logre av fryd

Bærbar lyd er ikke hva det engang var. Nå kan du få en omfattende utstyrspakke og lyd fra aller øverste hylle med deg i bukselomma. 

Tekst: Håvard Holmedal (haavard@stereopluss.no)

I forrige utgave hadde vi den mindre og enklere modellen iDSD inne. Den overrasket positivt med bra lyd og stor fleksibilitet. Nå sitter jeg og hører på musikk med xDSD og den er et helt annet beist med bedre lyd og enda mer avansert elektronikk.

Fortsatt et knøtt

Det lille chassiset er laget i aluminium og magnesium og gjør enheten veldig lett, og titan-overflaten gir xDSD høy kvalitetsfølelse. Den får fortsatt plass i jakke- eller bukse-lomma, og den er breddfull av kvalitetselektronikk på innsiden.

Med Bluetooth på innsiden er du ikke lenger avhengig av å ha med kabler på tur, men selv om iFI er veldig fornøyd med lyden de har klart å lage også med et trådløst signal inn, låter det friskere og bedre med kabel.

Da får du også utnyttet til fulle Burr Brown digitalkonverteren på innsiden som klarer signaler helt opp til 32/768 og DSD512. I tillegg er den MQA-kompatibel slik at du kan få fullt utbytte av den aller høyeste studiokvaliteten på Tidal. Det hele styres av en femto-klokke fra AMR.

iFi-Audio-xDSD – front

Forsterkeren på innsiden er dual mono. Det betyr at det sitter to identiske mono-forsterkere med egen strømforsyning på innsiden. Volumkontrollen er overraskende nok analog, og gjør at du alltid har maks bit-oppløsning uansett volum. De to valgbare filterne for digitalkonverteringen oppleves ikke så voldsomt forskjellige, men jeg valgte likevel «listen».

Det innebygde batteriet er på 2200mAh og litt avhengig av volum og om du benytter den trådløst, vil den holde mellom 6 og 8 timer. iFI hevder inntil 10 timer, men vår enhet gikk ettertrykkelig tom etter 7.

For at lytting med hodetelefoner (den tar lett hodetelefoner med inntil 600ohm) skal bli mest mulig naturlig og interessant har iFI et par triks å by på. Det en er 3D+Matrix som skal flytte lyden ut i hodetelefonene i stedet for at den oppfattes å være midt inne i hodet, og så har du XBass som gir mer og bedre bass.

Lyden

Du kan faktisk benytte denne enheten i stereoanlegget. Batteridriften gir meget lavt støynivå, og du bør umiddelbart glemme at den er liten. En DAC har en oppgave og det er å være særdeles presis, ikke dytte gjennom en masse strøm.

iFi-Audio-xDSD – back

Lyden er klar, veldig åpen, fast og presis, og viser at det å kjøpe en DAC med full bredde er å kaste bort en masse plass på luft.

Som hodetelefonforsterker er den utrolig bra, og med et par temmelig tungdrevne Technics T700 koblet til sparkes det mer liv i disse enn det jeg trodde var mulig, og lager et imponerende, presist og stort lydbilde. Bassen er brønndyp, mellomtonen er utrolig detaljert og diskanten lettflytende og nydelig oppløst.

Det er ingen grunn til å tvile på at 3D Matrix gjør jobben sin. Mesteparten av den musikken som er tilgjengelig er laget for tradisjonelle høyttalere og for mange hifi-entusiaster blir det å lytte til hodetelefoner kun en nødløsning når stua eller lydrommet ikke er tilgjengelig. Med 3D Matrix, som faktisk er et analogt system, blir lyden flyttet fra midt i hodet og ut i klokkene, og det føles mer naturlig, og selv om vi ikke snakker om et skikkelig stereoperspektiv, er det langt på vei.

Konklusjon

xDSD er en veldig vellykket liten enhet. Den låter knallfint, har nydelig oppløsning og en engasjerende og spiller musikk på en levende og troverdig måte. Batteridriften gjør at du aldri kan være langt unna en strømkontakt, men det gjelder de fleste tilsvarende enheter.

Karakter: 5 (ANBEFALT)

Pris: 4.990.-

Importør: Audioaktøren

Link: www.audioakt.no

+

Liten og hendig

Flott lyd

Nydelig oppløsning

XBass og 3D matrix

Vi ønsker oss større batteri

Brukervennlighet/fleksibilitet: 8

Kvalitetsinntrykk/design: 9

Lydkvalitet/pris: 10

Stereo+ mener: Den før hodetelefonene dine til å låte bedre enn du noensinne ville trodd, og den er ikke helt feil å koble til stereoanlegget, heller.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *