NAD gjør det på sin egen måte 

Gadgets: NAD Viso HP70 hodetelefoner 

NAD har en tradisjon på å gå sine egen veier, og faktisk lykkes mer enn brukbart omtrent hver gang. Listen over produkter som har skapt begeistring er etter hvert blitt meget lang, og alle husker klassikeren NAD 3020 som gjorde furore med sitt strålende forhold mellom pris og kvalitet, kan Viso HP70 klare noe liknende?  

Tekst: Håvard Holmedal (haavard@stereopluss.no) 

Markedet for hodetelefoner er ikke like hektisk som tidligere, men det selges fortsatt mange hodetelefoner med støyreduksjon, og «alle» har jo lyst til å erobre noe av det enorme markedet som Bose QC35 har karet til seg nesten på egen hånd.  

Gode å ha på 

Det tar noen sekunder å få de på plass, men når de først sitter på på plass med støtte bak øret, er de behagelige og komfortable. Materialene nærmest ørene og hodet er gode, mens selve klokkene er laget av plast. Kontrollknappene er lett tilgjengelige og enkle å bruke. Knappen i midten slår av og på hodetelefonen og du kan velge om du kun vil bruke dem trådløst eller om du også vil koble til støyreduksjonen.  

Godt med batteritid

Det innebygde batteriet er oppgitt til å vare i inntil 15 timer. Selv om det er litt optimistisk hvis du også bruker støyreduksjonen, blir det mange turer med bussen eller toget til jobben eller skolen.  

NADs Roomfeel-teknikk er bygget inn, og den skaper et større og mer naturlig rom for musikken samtidig som den pusser litt på frekvenskurven med en EQ. Resultatet er etter min mening svært vellykket, og det er også litt vanedannende. Konkurrentene blir kjedelige og litt «trange» i sammenlikning. 

I esken ligger det en vanlig hodetelefonkabel som er hendig hvis du går tom for strøm, eller ikke har tilgang til Bluetooth. Du får med en overgang til 6,5mm jack, en flykabin-adapter og en bæreveske for å beskytte hodetelefonen når den ligger i sekken eller i veska.

NAD Viso HP70 hodetelefoner – front

 

Lyden 

Jeg har hatt mange hodetelefoner på hodet de siste årene, men det er få i prisklassen og faktisk også litt over som spiller så naturlig og avslappet. Opplevelsen av musikken er rik og detaljert, og særlig er det god styring og kontroll i den øvre delen av bassen. Du får hodetelefoner som går dypere og som har mer monumental bass, og som kanskje også passer bedre til sjangre som rap og R´n´B, men det er ikke dette markedet NAD henvender seg mot, selv om de også gir en temmelig overbevisende forestilling her – hvis du kan klare deg uten den rungende bassen.  

For de musikkinteresserte

NAD Viso HP70 er laget for alle med en bred musikkinteresse, og som gjerne hører på alt fra litt spede og nakne innspillinger til store, tettpakkede og tunge lydbilder. Dette gjengir de med imponerende ryddighet og et lydbilde det er lett å like, og lett å bli glad i.  

Diskanten er detaljert og oppløsningen er god. Den kombineres med en mellomtone som er veldig åpen, avslappet uten å være varm og engasjerende uten å miste troverdigheten.  

Støykanselleringen foregår uten særlig forandring i lyden, og det er ingen hørbare problemer med sus og annen støy, og heller ikke noen hørbare problemer med fasen. Det låter like klart som vanlig, men du får filtrert bort en del av den utvendige støyen.  

Konklusjon  

Prisen på NAD Viso HP70 er av det hyggelig slaget, noe som gjør at forholdet mellom pris og ytelse er upåklagelig. De er ikke superrimelige, men det er ingen grunn til å legge enda en tusenlapp på disken for å kjøpe et av de etablerte hodetelefonmerkene med støykansellering.  

Pris: 2.990.-  

Karakter: 5 ( ANBEFALT )  

Importør: Hi-Fi Klubben  

Link:  www.hifiklubben.no  

 

Flott lyd 

Åpent og romslig lydbilde  

 

Litt vinglete feste av øreklokkene  

Brukervennlighet/fleksibilitet: 8 

Kvalitetsinntrykk/design: 8  

Lydkvalitet/pris: 10 

Stereo+ mener: NAD Viso HP70 imponerer med bra lyd, god komfort og en støykansellering som ikke forstyrrer lyden. 

 

 

 

  

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *